Advertenties

Samsung’s Smart TV Smart Hub platform onbereikbaar – Wereldwijde uitval

Smart TVSamsung Smart TV-eigenaren melden op twitter dat hun Smart TV functionaliteit niet meer werkt. De Samsung SmartHub software op de televisie meldt het is niet in staat om verbinding te maken met internet. Gebruikers melden dat ze zijn verbonden met hun (draadloos) netwerk en hun TV dit ook als zodanig laat zien, maar de tv blijft melden geen internetverbinding te kunnen maken.

Uit Twitter berichten valt af te leiden dat in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Noorwegen, Finland, Nederland, de Verenigde Staten en Duitsland de Samsung televisies problemen blijken te hebben. Het aantal landen doet geloven dat het een wereldwijde storing is. De situatie is extra vervelend omdat het de tv gebruikers niet voorziet van een juiste foutmelding. De TV meldt dat er iets mis is met de internet verbinding wat resulteert in veel gebruikers die experimenteren met hun internet-instellingen en / of te bellen naar hun internet provider.

Samsung’s Smart TV platform lijkt in Nederland sinds gisteravond na 18.00 onbereikbaar te zijn. Een andere grote uitval in april vorig jaar werd veroorzaakt  door een brand in het datacenter en Samsung beïnvloedde ook Samsung smartphones. Door de storing is het onmogelijk gebruik te maken van interactieve apps zoals Netflix, Facebook, Twitter en blijft feitelijk alleen de basis functie over: TV kijken.

Advertenties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: